Frijwilliger yn it sintsje

Gepubliceerd op 10 mei 2017

Wolter Adema is afgelopen zondag als Speler van het jaar in het zonnetje gezet. Daarnaast zetten we hem hier ook graag in het zonnetje als vrijwilliger van vv Tijnje. Het is geweldig wat hij voor de club gedaan heeft en nog steeds doet!

Wolter vertelt: Ik begon te voetballen in de E’s en kwam te spelen met andere nog ongeslepen diamanten. Mijn carrière kreeg glans vanaf de D’s toen we elk jaar wel eens voor- of najaarskampioen werden. Vaak onder good-old Frits de Leeuw trouwens. Ik kwam op rechtsachter te spelen, waar ik nu nog meestal sta. Na de jeugd heb ik een paar jaar in Nij Beets gevoetbald, maar inmiddels draag ik alweer een jaar of zes het vertrouwde groene tricot. Met wisselend succes want na de laatste promotie wisten we meteen weer te degraderen naar het huidige niveau.

Sinds ik in de senioren voetbal ben ik 7 jaar jeugdtrainer geweest. Een prachtige taak om de jeugd enthousiast te maken voor het spelletje. Belangrijk ook voor de club en de doorstroom van spelers naar de senioren maar in de eerste plaats voor de voetballertjes zelf! De laatste tijd heb ik wat jeugdwedstrijden gefloten en ben ik lid van het klusteam. Met een paar handige jongens steken we regelmatig de handen uit de mouwen om het complex te onderhouden, denk aan het verwijderen van onkruid tussen de tegels, reclameborden schoonmaken, bankjes verven en nog veel meer. Er is genoeg te doen op zo’n dag en een welverdiend biertje als afsluiter smaakt dan ook voortreffelijk. Ik zit ook in de organisatie van het Rein Pieter Reinsmatoernooi, dat we dit jaar voor de 4e keer organiseren. Vanaf november begint daarvoor de voorbereiding. In en rond het Pinksterweekend is het dan voor ons wat drukker. Het toernooi wordt dit jaar op 3 en 4 juni gespeeld.

Het mooie aan VV Tijnje vind ik dat we veel dingen voor elkaar krijgen, bijvoorbeeld een Rein Pieter Reinsma Toernooi. De ambitie om weer in de 4e klasse te voetballen is wat mij betreft ook wel het hoogst haalbare voor de komende tijd. En wat ook mooi is:

* de vrijdagavonden dat de 35+ en 25+ teams voetballen en de kantine bomvol zit

* de maandagochtendploeg die tussen het wc’s schoonmaken door nog eens fijntjes bespreken wat er de zondag ervoor mis ging op het veld

* het klusteam dat een rechthoekige tafel maakt voor de ‘ronde tafelploeg’

* de laatste thuiswedstrijd met na afloop livemuziek van zangeres Jayden.

Terug naar nieuwsoverzicht