Kabouters kampioen

Gepubliceerd op 10 april 2017

Onlangs kon de vlag kon in top voor de kabouters van vv Tijnje. Na 4 zaterdagen mochten zij zich winnaar noemen in een poule met Wolvega 1, Heerenveen 1 en Heerenveen 2. En met overtuiging. Van de 12 wedstrijdjes werd er 1 x gelijk gespeeld en maar liefst 11 x gewonnen. Op de foto’s de kanjers die dat voor elkaar kregen: Niek, Wietse, Jan, Benjamin, Thymen, Harold, Bowe, Aaron, Teade, Milan, Jelmer

De tijd dat je vanaf je zesde pas kon voetballen bij een voetbalclub is al lang voorbij. Sinds een aantal jaren bestaat er bij de KNVB een categorie voor 4- t/m 6-jarigen. Inmiddels is het zogenaamde ‘Kaboutervoetbal’ niet meer weg te denken. Het is ook ideaal voor ouders om te kijken of de voetbalsport iets voor hun kind is.

Officieel heet deze categorie JO-7. Er worden gedurende een seizoen 4 wedstrijdreeksen gespeeld. Een poule bestaat uit 4 teams die om de week op zaterdagochtend bij een andere vereniging een toernooitje spelen. Tussen de wedstrijdreeksen door wordt er getraind. Afgelopen zaterdag was in Tijnje de laatste dag van de 1e voorjaarsreeks. De komende weken wordt er weer getraind  en op 29 april, 6-, 13- en 20 Mei volgt de 2e voorjaarsreeks. Tenslotte doen we op 3 juni weer mee aan het Rein Pieter Reinsma toernooi op é Tynje.

Heb je zin om mee te doen, kom gerust even langs om vrijblijvend te beleven of deze sport iets voor jouw is. De komende zaterdagen wordt er weer getraind van 9.30 tot 10.00 uur op het veldje voor de kantine.

Terug naar nieuwsoverzicht